В изключително оспорван и драматичен мач Левски Сиконко победи Локомотив (София) с 3:2 (25:23, 25:23, 19:25, 24:26, 15:11) гейма и спечели бронзовите медали в държавното първенство по волейбол за жени.

След като поведоха с 2:0 „сините” допуснаха изравняване. Особено напрегнат беше четвъртия гейм, когато в края при 24:22 за Локомотив Левски Сиконко изравни. След това „сините” допуснаха грешка при посрещането, а пък геймът бе затворен след сполучлива блокада на Вера Хаджимоскова.

В тайбрека играта вървеше точка за точка до 11:10 за „сините”. Тогава нервите на волейболистите на Локомотив не издържаха и те забиха три поредни топки в аут, което предреши мача.

Не се размина и без инциденти. В четвъртия гейм главният съдия Милан Тодоров отнесе доста обиди от страна на феновете на Локомотив, като можеше да се стигне и до по-сериозни сблъсъци, но охраната на мача предотврати това.

Тодоров показа картони през 4-ия гейм при 14:14 жълт картон на Мария Дукова от Локомотив и при 19:18 за Левски Сиконко червен картон за старши треньор на Локомотив Страхил Балов заради размяна на реплики с треньор на Левски Петър Шопов.

Балов бе отстранен да не ръководи тима до края на гейма. В петия гейм обаче той се върна на терена. За най-добър център в първенството бе определена Виктория Григорова от Левски Сиконко.

Това бе последен мач в кариерата на дългогодишната капитанка на "червено-черните" Венера Иванова. Тя се отказва от професионалния спорт на 34 години.

В същото време, при мъжете, Левски Сиконко се класира за полуфиналните плейофи на държавното първенство по волейбол след като спечели серията си над Марек Юнион Ивкони с 2:0 победи. В последния мач „сините” се наложиха с 3:0 (19:25, 23:25, 15:25) гейма над Марек.