КВК Габрово има най-голям шанс да продължи участието си в Европа от всичките ни волейболни клубове. Момчетата на Любомир Герасимов приемат утре от 18 часа в своята зала „Орловец” тима на Шеноа Женева в мач-реванш от 1/16-финалите на Чалъндж къп. В първата среща миналата седмица в Швейцария КВК Габрово би с 3:1 гейма, а сега има и домакинско предимство.

В следващата фаза габровският тим има голяма вероятност да се противопостави срещу класния италиански Пиаченца, където капитан е синът на легендата ни Димитър Златанов – Христо. Българският тим се шегува, че един волейболист на Пиаченца струва колкото целият годишен бюджет на клуба им.

Лошите метеорологични условия не попречиха днес по обед у нас да пристигнат играчите на Шеноа Женева и съдиите на мача. Билетите пък за срещата утре са по 2 лева.

Подготовката за евромача на КВК Габрово бе нарушена от проблемите около прибирането в България от Швейцария. Треньорът Герасимов и момчетата нямат здравословни проблеми и тренират на 100% за очаквания от тях здрав мач. Те имат психологическо предимство въпреки че Шеноа Женева ще се опита да ги изненада с ново попълнение. Швейцарците взеха със себе си в България нов свой мексикански волейболист.

Нов успех на КВК Габрово утре ги ще ги класира директно за следващата фаза на Чалъндж къп. При загуба пък ще се играе допълнителен „златен гейм”, който ще определи крайния победител.