Разпределителят на националния ни отбор по волейбол Андрей Жеков ще почива една седмица, научи Гонг. Това е решението на лекарите на неговия гръцки тим Патра, след като в събота той бе лошо ударен по време на първия гейм на мача с Арис.

Плеймейкърът на състава ни бе откаран по спешност в болница и там след обстойни изследвания се разбра, че има травма на врата, която поражда мускулни тикове. Жеков ще трябва да почива седем дни, за да се избегната лоши последствия.

Андрей Жеков реализира 1 ас за времето когато бе на полето в първия гейм, Патра взе петата си победа в гръцкото първенство и остана на шесто място с мач по малко. Волейболният шампион на южната ни съседка се подновява догодина – с отложените мачове на 12-ти януари, а следващият официален кръг е на 16-ти.

Междувременно се разбра, че за първи път Мачът на звездите в Гърция ще се проведе на 9 февруари с участието на най-добрите местни и чужди волейболисти. Очакванията са в тима на Света участие да вземат четирима българи – Пламен Константинов, Андрей Жеков, Боян Йорданов и Красимир Гайдарски.