Левски Боол, който направи силна селекция през зимния трансферен период, започна по най-добрия начин 2016 година, след като в последния мач от 11-ия кръг на волейболната Суперлига победи Добруджа 07 с 3:1 (17:25, 25:16, 25:22, 25:20), записвайки първия си успех през настоящия сезон.

За Андрей Жеков срещата беше още по-специална, тъй като бе първа за него в ролята на старши треньор на "сините".

"От самото начало на мача, момчетата започнаха с настроение. Бях сигурен, че тежкият първи гейм ще се отрази добре, защото имаше напрежение и после нещата се успокоиха. А само така можехме да направим нещата, които бяхме говорили преди мача", заяви опитният разпределител и бивш национал на България.

"Аз съм най-доволен от това, че те се раздадоха и им се получи почти всичко. Нещо ново е за мен да съм от треньорската страна. Опитвам се да им бъда полезен. Прекрасно е, че записахме първа победа и имаме две седмици пауза, за да се усъвършенстваме и подготвим за следващия мач с Миньор. Няма защо да бързаме, защото сега започнахме. Надявам се, че все още мога да поиграя, но докато съм треньор - се опитвам да работя с момчетата с това, което знам най-вече като играч и опитът, придобит от специалистите, с които съм работил", добави още Андрей Жеков.

С успеха "сините" остават на последното десето място в класирането, но вече имат равен актив от по 3 точки с деветия в Суперлигата състав на Миньор Перник./БТА