Волейболният специалист Тони Зетова поздрави националния отбор (жени) за класирането за волейболната лига на нациите. В специално интервю за Дарик радио тя заяви, че се радва заради възможността нашите момичета да могат да мерят сили с по-силни състави от 2019-а година, а това ще разкрие пред тях хоризонти и за израстване.

Както е известно, във волейболната лига на нациите съставът ни ще може да трупа точки и да играе олимпийска квалификация.

„Искам да поздравя щаба и момчетата за голямата цел, която бе постигната. Това догодина да играем в Лигата на нациите е важно за нас. Само в тази Лига се печелят ценни точки за ранглистата, които ще ни позволят да играем олимпийска квалификация догодина. Това е добро представяне. Но аз като реалист не мога да не отчета факта, че тази лига бе изключително слаба. Със слаби противници. Може би най-силни бяха Азербайджан и Украйна. Всички други при цялото ми уважение не са от нашата класа. Радвам се, че догодина ще сме с по-силни отбори и ще можем да израстваме“, започна Зетова.

„Винаги съм знаела, че момичетата, които съм тренирала, имат място в този отбор. Много се радвам, защото това вдъхна увереност в нашите сили и можем да се борим наравно с вече доказаните имена“, добави специалистът.

Волейболистките ни с нова голяма победа и място в Лигата на нациите