Волейболният отбор на ЦСКА се включи в благородна инициатива, информира клубният сайт. „Червените“ станаха част от кампанията на „Български пациентски форум“ в подкрепа на хората с рак на дебелото черво. „Попитай ме защо съм в синьо?!“ - под този надслов минава инициативата, към която се присъединиха състезателите на „армейците“. 

Ето и текста на съобщението появило се на клубния сайт:

„След победата на мъжкия отбор на волейболния ЦСКА над Левски в мач за Суперлигата по волейбол, в софийското метро се появиха снимки на нашите състезатели с тениски, на които пише „Попитай ме защо съм в синьо ?". Хората се запитаха каква е причината армейците да облекат сини фланелки? Дали е закачка към Левски преди мача за Купата на България на 7 март? Или ЦСКА сменя екипа?

„Попитай ме защо съм в синьо?!" е кампания на Федерация „Български пациентски форум" в подкрепа на хората с рак на дебелото черво. Волейболен клуб ЦСКА се включва в инициативата. На 11 март от 9:00 до 10:30 часа клубът кани всички, които обичат спорта, в зала "Васил Симов" на демонстративен мач с момчетата на ЦСКА. Желаещите ще могат да поиграят волейбол със състезателите на армейците. Входът е свободен!

ВК ЦСКА обещава добро настроение, много подаръци, изненади и полезна информация относно превенцията на рака на дебелото черво“.


В прикаченото видео виждате кадри от дербито между ВК Левски и ВК ЦСКА: