Европейската волейболна конфедерация обяви глобата, която ще бъде наложена на ЦСКА след случилото се на мача с полския Ресовия Жежов снощи.

Българският представител е глобен с 10 000 евро и се забранява присъствието на български фенове на мача-реванш в Полша на 17 февруари.

Третата точка от наказанието е последно предупреждение към клуба, след което ще последва изваждане на червените от европейските волейболни клубни турнири.

От CEV вече са започнали кампания за допълнителни мерки срещу хулиганството и централата ще продължи да настоява да се спазват разпоредбите срещу всяка форма на фенски изстъпления.

Припомняме, че гръцкият Ираклис Солун бе изваден за най-малко една година от европейските клубни турнири и понесе солидна финансова санкция.

„Снощи в Самоков местните фенове запалиха факла в залата, заради което срещата бе прекъсната за 20 минути. Такъв тип прояви не трябва да се приемат и заради това CEV вече наложи голяма финансова санкция на ЦСКА и забрани български фенове да посетят мача-реванш в Полша. Освен това отборът може да бъде отстранен от европейските турнири”, пише в официалната информация от европейската волейболна конфедерация след задълбочен анализ на изпълнителния комитет.

Реакцията на ЦСКА относно санкциите: „Ще си платим глобата”, каза старши треньорът Александър Попов. „Важното е всички да разберат, че това повече не трябва да се получава във волейболните ни зали. Такива наказания са пречка в тези трудни времена. ЦСКА обаче застава зад публиката си. Имаме страхотна подкрепа от феновете, имаме нужда от нея! Молим обаче да не се стига до подобни сцени, защото те се отразяват финансово на ЦСКА”, допълни той.