Дисциплинарната комисия към Българската федерация по волейбол реши на свое заседание да налага глоби на всеки играч или треньор псувал по време на мач от Националната волейболна лига.

Дори първият или вторият рефер да не е видял ситуацията, при която даден играч или треньор е използвал нецензурни думи или не е спазил феърплея, то всеки оценител или супервайзер ще вписва в протокола, персонално, на кого да бъде наложена парична глоба. Волейболистът или треньорът може и въобще да не бъде уведомяван, че е видяно нарушението. От сега нататък в доклада ще се описва подробно и на база на него ще му бъде наложена глоба.

Така днес от Дисциплинарната комисия глобиха двама играчи:
- Разпределителят на Черно море Ивайло Илиев ще плати 250 лева за това, че взе байряка на страничния съдия, счупи го и го хвърли по него;
- Валентин Братоев от Левски Сиконко е санкциониран с 100 лева за неценцурни думи в мача срещу Лукойл Нефтохимик.

„Такава ситуация се получи на срещата ЛукОйл Нефтохимик – Левски Сиконко, на която аз бях супервайзер. В третия гейм видях как Валентин Братоев показа непристойно поведение през мрежата. Затова предложих днес да му бъде наложена глоба. Той ще трябва да плати 100 лв. Глобите са парични, персонални, не отборни, за да се спазват правилата, взети на семинарите ни”, каза за Гонг шефът на Съдийската комисия Васил Янакиев.