Волейболните босове на България, Сърбия и Черна гора си направиха среща не на игралното поле или в заседателна зала, а на голф игрище. Данчо Лазаров, Александър Боричич и Жельо Мишкович хванаха за първи път стикове за голф и с помощта на инструктори направиха няколко удара на комплекс „Пирин Голф” преди да сложат подписите си на тристранно споразумение за бъдещо сътрудничество във волейбола.

Най-ловък с китката и точен мерник се оказа обаче Ненад Голянин – вицепрезидент на сръбската централа и бос на Партизан.

Вицепрезидентът на FIVB и CEV, както и президент на федерацията на Сърбия и на Цървена звезда Александър Боричич бе от първите, който усетиха тръпката на играта между 18-те дупки. Той дори свали сакото си, за да бъде по прецизен при опитите под наблюдението на учител.

Президентът на БФВ Данчо Лазаров също взе първи урок по голф, като се закани, че в бъдеще ще бъде отдели повече време и да разтоварва на зеленото поле и да стане голфър. Лазаров обаче предпочете да не застава на специалната площадка, а директно на тревата да удря без специалната поставка. Това коства няколко чимчета от тревата.

Най-плаха бе стъпката към тренировъчната алея по голф на черногореца Жельо Мишкович. Най-големи овации пък събра ген. секретар на сръбската централа Слободан Милошевич, който бе по-активен в приказките отколкото в ударите по бялото топче. Зоран Аврамович, който е член на административния борд и шеф на маркетинг отдела на сръбската централа вложи много страст и повече сила в желанието си да прати най-далеч топчето, но това не се отрази на качеството на удара му и уцели косачка в близкия бункер.

От представителите на българската федерация Иван Тодоров предпочете само да дава съвети отстрани, тъй като при едва трите си замаха насочи топчето в посоката, където Лазаров се упражняваше. На метри от тях изп. директор Станислав Николов демонстрира майсторска стойка със стик.

Добрата новина е, че демонстрацията приключи без жертви.

Преди уроците делегацията, натоварена на три голф-колички, обиколи целия голф комплекс под Банско. Водачи бяха домакините от Балканстрой Йордан Каназирев и Костадин Калоянов. Мишкович и Голянин пък имаха удоволствието по време на обиколката да си пушат и от любимите пури.