Легендата в българския волейбол Тодор Симов днес навършва 90 години, напомня Българската федерация по волейбол и отправи благопожелания към рожденика. През състезателната си кариера той играе в отбори по волейбол и водна топка, участва в състезания по лека атлетика – скок на височина. От 1942 г. учи в Търговската гимназия в София. След това завършва висше икономическо образование.

Баща на журналиста Ценко Симов и дядо на футболиста Тодор Симов – син на треньора по футбол в Левски Любомир Симов и на волейболистката Румяна Златева.

Започва волейболната си кариера в Рудничар (Перник) преименуван впослествие в Миньор. След това преминава в ЦСКА, Славия и Червено знаме.

Участва в специално организирания голям турнир в София по повод 53-ата сесия на МОК (1957), на който се взема решение за включване на волейбола в олимпийските игри.

Като национален състезател спечелва бронз на Световните първенства по волейбол в Прага ′49 и Москва ′52, като на второто състезание е обявен и за най-добър разпределител. Същото признание получава и на Световното в Париж ′56, където българите се класират на 5-то място. Бронз от Европейското първенство 1954 – Букурещ.

Екипът на Гонг честити юбилея на Тодор Симов, като му пожелава крепко здраве и много радостни моменти с любимия му спорт!