Волейболистите на Тур са очаровани от зимния ни курорт Боровец, играчите са възхитени от условията и интериора на хотел „Свети Георги”, където са настанени. Домакинът Димо Тонев се погрижи, веднага след като пристигнаха с автобус от София, да им предложи преди настаняването топла закуска с кафе или чай по избор.

„С треньора на Тур Ерик Нгапе сме стари познайници. Доста сме се били по терените, помним се още от времето, когато с националния станахме трети в Париж на световното. Той остана учуден, че сега се занимавам с хотелиерство и туризъм. Така е, обясних му, че след като ме изхвърлиха от волейбола, сега това е моя бизнес. Иначе изискванията им са за специално спортно меню, има само едно момче вегетарианец в отбора. За него сме предвидили риба със зеленчуци. Ще се справим на ниво, толкова години сме го правили, че няма как.”- сподели от Боровец Димо Тонев, който влиза и в ролята на гид на тима на Тур. 

Според звездата на бг волейбола в Арена Самоков ще има достатъчно публика, защото е обявен вход свободен.

„Аз лично се занимавах с разпространението на плакатите. Залепили сме по училищата, общината, в центъра, дори на Боровец. Волейболната школа ще доведе всичките си възпитаници. С тази агитка ЦСКА вече може да мисли и за победа. Аз съм от Левски, но сега подкрепям ЦСКА, защото съм българин.” - казва още Димо Тонев.

Довечера той и треньора на Тур ще си припомнят славните години на чаша червено вино, което според екс-капитанът на националния ни е по-добро от френското.