Триото студентки в състава на Казанлък Волей – Багира използваха ефикасно 8-ия шампионатен кръг от първенството в Националната волейболна лига при жените, в който тимът им почиваше, за да наваксат със следването на своето висше образование.

Националното либеро Кристин Колчагова (на снимката), разпределителката Ася Динова и центърът Виолина Николова се възползваха от шампионатната пауза на „розите” и си необходимите заверки или изпити, които бяха отложили заради интензивната програма от мачове от женския шампионат и в националната купа на стратата. За това свое дело те получиха няколкодневна ваканция, която пък малко понаруши подготовката им за първия шампионатен мач за срещу плевенския „Спартак 1996” от подновения втори полусезон от първенството, който е идващия петък.

Отгоре на всичко Колчагова се завърна доста настинала от ски-курса със състудентките си от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, коъто тя изкара в известния зимен курорт Пампорово.

Другата новина около Криси е, че дни преди да замине за ски-тренивовките си в планината, тя бе наградени от кметсвото на община Казанлък за най-добре представила се състезателка в състава на Казанлън Волей – Багира за изминалата 2013 година в традиционната анкета за най-добри спортисти на града на розите.

В състава на старши треньора на казанлъчанки Петър Дочев има и други настинали или болни волейболистки, но положението им не чак толкова сериозно, клубинят лекар им е преписал лечение и те тренират ежедневно с отбора.