По запомнящ се начин ЦСКА отпразнува третата си победа в Шампионската лига. Историческото за българския волейбол преодоляване на груповата фаза на най-елитния турнир от червените волейболисти бе отбелязано с много наздравици, отрупани маси, литри отбрани напитки, музика на живо, популярни фолк изпълнители, огромна торта, десетки балони, заря и поздрави.

СНИМКИ от празненството можете да видите само в Темата в снимки на Gong.bg!!!

Собственикът на червения тим Георги Георгиев събра роднини, волейболистите от мъжката селекция, гостите от Зенит Казан, заедно със съдружници и приятели на пищно тържество в обширния ресторант на Димо Тонев към хотела му „Свети Георги” на Боровец. Музикалната програма бе повече поверена на някои от най-популярните изпълнители – Софи Маринова, Илиан, Устата, многолюден оркестър, известни от реалити формати поп изпълнители и млада певица. Братът на Теодор Салпаров имаше няколко повода за празнуване – наскоро навършени 41 години, успеха на армейския клуб на европейска сцена, продължаването на тима на националното ни либеро Динамо Москва също в следващата фаза и др.

Над 130 бяха поканените на празника, разтърсил ски-курорта и продължил до сутринта. Гостите посрещнаха на крака с аплодисменти волейболистите при влизането им в ресторанта. После се чу бурно скандиране „Само ЦСКА”. В очакване на края на мача в Испания, играчите скромно разговаряха. Първата песен изпълнена на живо бе „Здравей, как си, приятелю?”. Момчетата постоянно се интересуваха от развоя на другата среща от групата между Уникаха и Тур, след като те вече си бяха изпълнили целта – победа над бившия европейски първенец Зенит. Секунди обаче след финалното 15:13 в тайбрека за тима от Алмерия, което ги прати във втората фаза на Шампионската лига, всички се поздравиха и вдигнаха наздравица. Новината бе бурно ознаменува от всички гости. Момчетата обаче бяха културни и не се включиха в последвалите танци. Доста поздрави заслужи и Мис България Вселена 2005 Галена Димова, който се открояваше с елегантност. Съпругата на Теодор Салпаров – Бойка пък за пореден път демонстрира стил в облекло и поведение.

Георгиев произнесе чувствена реч, в която благодари, че още при втория си сезон в Шампионската лига, претърпените само загуби миналата година, сега ЦСКА влезе в историята и ще има още мачове при най-добрите в Европа. „Гордея се с Вас! Това е най-големият подарък за мен! От сърце благодаря на Сашо Попов, Николай Иванов, Ивайло Стефанов и Даниел Пеев. Ники ни се довери и през следващия сезон вече наистина може да застане на кормилото. Теза истински волейболисти повярваха и показаха, че за победа възраст няма. Останалите момчета демонстрираха уникален дух. Обещава ви, че ще ви възнаградя. Решихме с партньора ми от Русия Григорий Иванович Карамак догодина да не продаваме играчи, а само да взимаме нови, с които да бъдем още по-добри. С него гарантираме финансова стабилност. Догодина може да искаме повече от Шампионска лига?! ЦСКА ще се кандидатства и за домакинство на финалната четворка на ШЛ. Вие ме направихте наистина щастлив” каза босът на ВК ЦСКА.

След него микрофонът взе капитанът Николай Иванов, който сподели, че негов приятел му е казала, че е луд да идва в ЦСКА, но не се е оказал прав. „Радвам се, че съм част от този отбор. Очакванията за завръщането ми в клуба надминаха себе си. Браво на съотборниците ми, на треньора Сашо Попов, на ръководството и всички останали” бе малка част от речта на бившия капитан на България.

Димитър Ангелов – Дучето не можа да се въздържи и бе многословен. Шефът на агитката на ЦСКА обяви: „ Вие волейболисти сте истинска цска-ри! Играете за публиката, имате сърце! Не сте като футболистите и Иван Иванов да играете за 20000 лв. Феновете са с вас и вие сте тяхната гордост. Ще дойдем с вас навсякъде за следващите мачове от Шампионската лига. Дано само е на не повече от 1500км. Бяхме в Рим, получихме много висока оценка за подкрепата си към футболистите в Италия, но сега ще бъдем още по-добри и т.н.”.

Теодор Салпаров също изпрати поздравите си от Москва към бившите си съотборници. След това купонът се развихри. След серия от хитови фолк-напеви и руски песни, треньорът на ЦСКА Александър Попов бе изненадан. Популярният с любовта си към твърдата музиката бе поздравен с метъл-фолк парче, изпълнено от нашумелия с „Тупалка” Илиан. До края на вечерта ритмите бяха кръшни и от сферата на поп-фолка.

Домакинът Димо Тонев бе помислил за всичко – обилно отрупани маси, изключително разнообразно меню със салати, меса, качествен алкохол, дори и специални изненади. Синът на волейболната легенда също бе доволен от празненството, като показа отлични танцови умения.

Точно в 2 часа в ресторанта бе внесена огромна торта с емблемите на ЦСКА и GM Capital, и надпис „Честит празник”. Георги Георгиев, Сашо Попов, председателят на УС на ВК ЦСКА Анатоли Денов и руският партньор Григорий Иванович Карамак разрязоха мащабния сладкиш. По масите започнаха да гърмят бутилки със шампанско Мартини. Организаторът на купона получи доста поаръци, като най-голямо впечатление направи голяма икона-дърворезба. Гостите пък излязоха навън, където ги очакваше пищна заря, подготвена от Тонев. Фойерверките бяха основно в червено, като озариха снежната картина надалеч. Доста радостен от пироефектите бе кениецът Филип Майо, който цяла вечер бе неизменно до приятелката си.

Играчите на Зенит начело с Пантелеймоненко и Черемишин напуснаха купона към един часа след полунощ, като лично отидоха да поздравят победилите ги армейци. Преди да излязат от ресторанта в Боровец, те се събраха и с ръкопляскания отдадоха заслужени благодарности за вечерта.

На микрофона доста се раздадоха Софи, закиченият с червен шал Устата, Илиан и компания. Гостите пък също се поразкършиха. Червеното тържество пък роди и новина – доста обсъжданата до скоро любовна двойка Софи Маринова и Дачо отново се е събрала. След раздялата си с бащата на Лоренцо и събирането с неговия син, неосъществилата се сватба и последвало разделяне, изпълнителката пак е в обятията на любимия си. Двамата не криеха близостта си, целувките и милите думи. По-настоятелен бе Дачо, целувайки „славея на поп-фолка” при всеки удобен момент.

Поканените на купона пък получиха освен забавление и угощение, още от новите календари с червените волейболисти.

Очаквано червеното парти продължи до късните часове на сутринта, но волейболистите на ЦСКА показаха спортна дисциплина и добър режим – тръгнаха си по-рано защото от 17:30 часа са на тренировка, а в петък ги чака нов мач от родното първенство. Плюс това очакват името на следващия си съперник за елиминациите в Шампионската лига от жребия в 16 часа днес.