За осма поредна година „Дарик радио" отличава най-успешните български мъже, които са се доказали през 2015-а година. За титлата „Мъж на годината" се борят капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов, един от най-успешните предприемачи у нас и изпълнителен директор на "Walltopia" - Ивайло Пенчев, и актьорът Камен Донев.

Тази вечер на официална церемония победителят ще получи традиционната награда - сабя, върху която е гравирано името му. Специални призове ще бъдат връчени и в още няколко категории - „Мис ТВ чар", „Легенда", „Иноватор на годината", „Вдъхновение на годината" и „Специалната награда на екипа на Дарик".

На 14-и януари приключи публичното гласуване в конкурса „Мъж на годината 2015". В рамките на месец всеки можеше да гласува за номинираните - Владо Николов, Ивайло Пенчев и Камен Донев. Те получиха най-голям вот от членовете на Академията „Мъж на годината". Осмото поредно издание на конкурса предизвика огромен интерес. Рекорден брой гласове бяха отчетени още в първите дни, а разликата между претендентите за титлата бе минимална. Ето какво споделиха в ефира на Дарик и главните действащи лица в тазгодишното издание.

"Беше и все още мога да кажа, че е изненада тази номинация. Говорихме си със съпругата ми Мая наскоро, че 2015-а година беше добра година за нас. Най-важното беше успешното раждане на Филип - третото ни дете", сподели волейболната ни гордост Владимир Николов.

Изненадваща била номинацията и за един от най-успешните предприемачи в България Ивайло Пенчев:

"Изненадах се искрено, не ми е хрумвало, че ще ме номинират".

Актьорът Камен Донев също получи доверието на Академията, което му осигури номинация за „Мъж на годината":

"Никога не съм допускал, че мога да бъда номиниран точно за това, но интересно ми е. Не го приемам дори като борба. Според мен всеки човек си има своите качества, които заслужават уважение".

През последните години с титлата „Мъж на годината" бяха удостоени боксьорът Кубрат Пулев, Петър Петров, спасителят-механик от кораба „Коста Конкордия", Стефан Стойчев, спасителят от магистрала „Тракия", физикът Теодосий Теодосиев. А кой ще бъде мъж на 2015-а година - ще стане ясно само след няколко часа.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS