Волейболистите на Нефтохимик Бургас също не останаха равнодушни към благородната кауза и подкрепиха със средства лечението и възстановяването на малката Виктория Георгиева.

Благотворителният футболен турнир “Заедно за Вики“, който ще се проведе утре 25 март (събота) от 10:45 часа на терените на “Спортна София 2000” - комплекс Борисова градина има за цел да подпомогне лечението на малкото момиченце. Двегодишното детенце има поставена диагноза “Морбус Хиршпрунг”, свързана с проблеми на част от дебелото и правото черво. 

Бургаска връзка и поредно приятелство на главния инициатор на настоящия турнир - Кирил Евтимов, този път с капитана на ВК Нефтохимик Ники Николов, се оказаха достатъчни за да да откликнат и волейболистите на "шейховете" на поканата да станат част от благотворителното събитие, организирано в полза на Вики .

С поредно дарение се включи и фирма „Саванто“ АД, чиито съдружници Иван Шарков и Делян Манолов също дариха средства. В благотворителната инициатива “Заедно за Вики” със средства вече се включиха четири отбора от футболната ППЛ – Нефтохимик Бургас, Локомотив Пловдив, Дунав Русе и Лудогорец.

Разкриха се и още няколко от наградите, които ще бъдат разиграни на благотворителната томбола, а именно - брандирана тениска Drama Queen, предоставена лично от Влади Ампов-Графа, както и две ВИП покани за двубоя България-Холандия, осигурени с любезното съдействие на вицепрезидента на БФС Михаил Касабов.

Освен тях вече обявените награди включени в томболата са маркова бутилка южно-американско вино, книгата „Стоичков-това съм аз“ и автентичен автограф на Камата предоставени безвъзмездно от бившият национален състезател и бранител на „Левски“ Веселин Балевски. Съдията на турнира бившият международен арбитър Христо Ристосков дарява за томболата оригинална значка на световната футболна асоциация „ФИФА“. На събитието утре ще бъдат разиграни екип на четвъртият в света Пламен Николов-Пинко, брандирана шапка на DJ Mascota и няколко бутилки българско вино, предоставени ексклузивно за благородното събитие. 

Друга приятна изненада за гостите е, че легендата на националният отбор по футбол и бронзов медалист от САЩ 1994 г. Ивайло Йорданов също ще присъства на благотворителния турнир и ще раздаде награди на участниците. Отборите, които ще си оспорват първото място са тези на Министерството на финансите, Министерството на земеделието и храните, ЧСИ Неделчо Митев и ФК Торнадо 2013.