Националният отбор по волейбол на България за девойки под 19 години, който е воден от Асен Методиев замина днес за участие на Балканиада в Сърбия. Балканският форум ще се проведе от 21 до 25 август в град Чачак, като осемте участници са разделени в две предварителни групи.
 
България е в предварителна група „А“, заедно с отборите на домакина Сърбия, Македония и Румъния. Първият мач за младите "лъвици" е срещу представителките на северните ни съседки във вторник от 13:30 ч. б.в. В другата група „Б“ са тимовете на Турция, Босна и Херцеговина, Черна гора и Албания.
 
Първите два отбора от двете предварителни групи оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за титлата, победените за бронзовите отличия. Заелите трето и четвърто място състави от предварителните групи също играят за разпределение на местата от пето до осмо.
 
Ето групата от 12 състезателки за Балканиадата в Сърбия:

 
Разпределителки
 
Пламена Кораменова (Казанлък)
 
Виктория Ангелова (Марица)
 
 
Крайни нападатели:
 
Добрина Христоскова (Марица)
 
Александра Миланова (Марица)
 
Мария Йорданова (Левски)
 
Мария-Кристина Петкова (Левски)
 
Дарина Куманова (ЦСКА)
 
Централни блокировачи:
 
Борислава Съйкова (ЦСКА)
 
Мария Кривошийска (Казанлък)
 
Дима Ушева (Марица)
 
 
Либера:
 
Кристиана Белетцова (ЦСКА)
 
Виктория Иванова (Левски)
 
Балканиадата в Сърбия ще бъде генерална репетиция за предстоящото  участие на волейболистките ни на Европейското първенство в Албания (1-9 септември). До сега в подготовката си нашите момичета изиграха три контроли с Румъния, в които постигнаха три категорични победи над съперника.