На връх Никулден трима от именниците в родното ни волейболно първенство нямат време за стабилна почерпка. Причината – тренировки с клубовете им за подновяването на мачовете от Национална волейболна лига. От утре до неделя са двубоите Левски Сиконко – Пирин Разлог, ЛукОйл Нефтохимик – Марек Юнион Ивкони и Черно море – ЦСКА.

Гонг потърси не само, за да поздрави част от най-известните Николаевци, но и да разбере как ще почерпят.

Николай Николов – новата звезда в националния ни отбор и център на направилия златен дубъл ЛукОйл Нефтохимик.

Открихме Ники, разбира се, в Бургас между две тренировки. Само половин час след завръщането си от Япония, роденият в Карнобат ас на шампионите потегли към морето, защото веднага трябваше да се включи към съотборниците си под ръководството на Северин Димитров. Вчера и днес ЛукОйл Нефтохимик проведе по две занимания, преди да посрещне дупничани.

„Телефонът ми се подпали от обаждания и смс-и за именния ден. Нямам време за нищо, преди малко свърших, а след малко тръгвам за втората тренировка. Почерпих момчетата, а дано успея довечера за малко да се събера с част от тях и още приятели да почерпя, че имам два повода – за медала от световната купа и именния ден. Иска ми се да излезем за малко, да направим една лека веселба, ама наистина лека!”, сподели Ники Николов днес.

Николай Найденов – бившият разпределител на националния отбор по волейбол и настоящ втори на този пост в Левски Сиконко също направи две тренировки в зала „Сиконко” днес. Между тях обаче се прибра вкъщи, за да види малкия си син Йоан, който се роди на 19 юни.

„Сега съм вкъщи, тренирах сутринта, следобед пак. Нямам време за други неща. Щастлив съм днес, поздравиха ме много хора. Довечера обаче ще се почерпим след 21 часа за празника, вкъщи със съпругата ми Ани. Най-важното е да сме здрави, а утре и в събота ме чакат два мача с Левски Сиконко.”

Николай Учиков – може би най-ръстовият играч на Левски Сиконко „уби рибата”! Диагоналът обяви пред Гонг, че сам ще си готви шаран.

„Ще намеря време и за това – да сготвя шаран. Иначе днес няма нищо по-специално – две тренировки, почивка между тях, приемане на поздравления и т.н. Евентуално, ако се организираме може да си видим с приятели, ама сами ще си сготвим,” разкри Николай Учиков днес.