Мъжкият волейболен отбор на Левски София се подсили с трима волейболисти за новия сезон в Суперлигата и евротурнирите. Договори с клуба подписаха посрещачът Трифон Лапков, разпределителят Делчо Раев и играещият на поста либеро Ивайло Лалов.

През миналия сезон Лапков постигна златен дубъл в холандското първенство с екипа на Абиант (Грьонинген). 22-годишният пловдивчанин има двубои и за националния ни отбор, а през кариерата си до момента е играл още за Добруджа 07, Монтана и Виктория Волей.

Делчо Раев

източник: Пресслужба на ВК Левски

Плеймейкърът Раев пък идва от Монтана, където през миналия сезон записа силни мачове в конкуренцията на руснака Константин Абаев. Досега 28-годишният разпределител е носил екипите на родния си клуб Арда и на Тетевен Волей.

Ивайло Лалов

източник: Пресслужба на ВК Левски

Лалов пък се завръща в Левски София за трети път, като за последно сърцатият защитник игра за тима през сезон 2016/2017. Миналата година той бе титуляр на поста либеро в състава на Хебър (Пазарджик), а зад гърба си има и два сезона с Монтана.

Селекцията в мъжкия отбор продължава, като се очаква да бъдат привлечени още състезатели. Старши треньорът Владимир Николов ще може да разчита за новия сезон на опитните Смилен Мляков и Теодор Богданов, както и на младите надежди Гордън Люцканов и Милослав Димов.  В състава ще попаднат и момчета от школата на клуба.