Калиакра спечели домакинството си на Миньор (Пк) от осмия кръг на мъжката волейболна Висша лига. Домакините победиха с 3:1 гейма (25:14, 24:26, 30:28, 25:23) пред погледа на мениджъра на футболния Левски Георги Иванов и в присъствието на кмета на Каварна Цонко Цонев.

С оглед на загубата на досегашният водач КВК Габрово от Черно море БАСК с 1:3 снощи, каварналии с наставник завърналия се от Швейцария и пом.национален треньор Петър Дочев, оглавиха класирането във втората по сила волейболна група. Домакините спечелиха убедително първият гейм с 25:14, като с най-голяма заслуга бе Петър Узунов.

Лесният успех в частта накара феновете в препълнената зала Олимпиада да очакват чиста победа, но перничани се съвзеха и спечелиха втория гейм, макар и трудно с 26:24 точки.

Най-дълъг и най-оспорван се оказа третият гейм, в който двата отбора си разменяха водачеството в точките, но накрая ликуваха каварналии, като затвориха частта с 30:28.

Четвъртият гейм момчетата на Петър Дочев стигнаха отново до труден успех с 25:23 и така спечелиха срещата с 3:1.

Със спечелените три точки от мача Калиакра поведе във Висшата лига вече с актив от 19, като измести досегашния водач КВК Габрово, останал втори със 16 – 5 успеха и 3 поражения. От началото на сезона до сега волейболистите на Каварна имат само една загуба – от Габрово на 13 ноември, но пък имат вече 7 победи. Перничани са четвърти с отрицателен баланс – 3:4. Следващият мач на състава на Петър Дочев е в София срещу УНСС на 30 януари. От 3 до 7 март пък ще участват в турнира на най-добрите шест клуба във Висшата лига, а ако успеят играчите на Калиакра да се задържат на лидерското първо място, то те ще добият правото да станат част от елитната Суперлига на НВЛ и ще спорят с Левски, ЦСКА и т.н. през сезон 2010/2011. Вторият тим в крайното класиране пък ще играе плейаут срещу седмия в крайното класиране на Суперлигата.

Домакините благодариха на Георги Иванов и спортно-техническия щаб на футболния шампион Левски за подкрепата и обещаха да почерпят. Част от зрителите радостни от успеха си направиха снимки за спомен с гостите от София.

Участието на Левски в победата на Калиакра не бе само в подкрепата от трибуните. Докторът на сините Жан Филипов успя да вдигне контузения ас на домакините Петър Узунов, без който на каварналии щеше да е много трудно да вземат мача.