Волейболни легенди ще почетат първия юношески турнир в памет на бившия национал и един от ръководителите на този спорт Красимир Димитров - Къро.

Борислав Кьосев, Любомир Ганев, Тодор Симов, Богдан Кючуков, Найден Найденов, Ивайло Гаврилов, Таня Гогова, Галя Станчева, Мая Стоева, Мария Минева, Брунко Илиев, Евгени Генчев са част от ярките имена в българския волейбол, които ще подкрепят 15-годишните волейболисти, които ще се борят за купата на името на Красимир Димитров.

Турнирът ще се проведе на 24 и 25 май в залата на Славия - "Панайот Пондалов". Организатор на турнира е семейството на Красимир Димитров. Откриването е на 24 май в 10 часа, а закриването на 25 май в 17 часа.

В надпреварата ще участват шест отбора - Славия, Левски, ЦСКА, Миньор (Перник), Виктория Волей (Пловдив) и Марек Юнион Ивкони. Предвидено е да бъдат раздадени 11 индивидуални отличия.

Освен това ще има много предметни награди, а за откриването и закриването на турнира "Красимир Димитров" са изработени специални екипи. Спонсори на турнира са Асматех ООД, Горна Баня ООД , Стела Козметикс ООД, Силвър Бизнес Груп ООД, Картел ЕООД, ВК Славия, НСА, Левски. Американската фирма ГРЕГНЕТУРКС е изработила сайт специално за турнира - www.jvt-krasimir-dimitrov.hit.bg. Медиен партньор е вестник 7 дни спорт, както и ресторант Комитите.