Традицията всяко лято да има волейболна сватба ще бъде спазена и тази година. Под венчилото ще мине центърът на шампионите от ЛукОйл Нефтохимик Стоян Самунев с годеницата си Лилия Божидарова. Събитието ще бъде на 3 май в София. Църковният брак ще се състои в църквата „Света Неделя”, а празненството в комплекс „Макси” с участието на поне 350 човека. Кумове на младото семейство ще бъдат Теодор и Бойка Салпарови, които миналото лято си казаха „Да!”.

Роденият в Пазарджик 203-сантиметров играч предложи на Лили да станат семейство на Коледа и оттогава чаровната студентка по право в Софийския университет и бивша волейболистка на ЦСКА носи красив пръстен с голям камък. Бъдещата младоженка е племенница на националното ни либеро Теодор Салпаров и бизнесмена, шеф на ЦСКА, Георги Георгиев.

Стоян реши да запази в тайна какво е подготвил на любимата си за днешния 14-ти февруари. „Тайна! Ще има лично послание на валентинката, но само за нас двамата!” сподели той и допълни „Лили е всичко за мен! Тя е безценна!”, а до него бъдещата госпожа Самунева се просълзи.

„Като трябва, ще спазваме традицията всяка година волейболна сватба! Въпросът не е как аз се реших да скъсам с ергенлъка, а как Лили се нави. Разделени сме, не се виждаме често, защото аз съм в Бургас, а тя в София. Оставил съм Лили да се занимава с организацията на сватбата. Пръстенът любимата ми получи като коледен подарък. Избрах го лесно – влязох в един бижутериен магазин и първия, който харесах, го взех” разказа още Стоян.

Във важния ден Самунев ще бъде в стилен костюм, шит по поръчка. Винаги стилната Лили пък разкри пред Гонг тайните около сватбената си рокля. Дългото търсене на подходящата булчинска рокля не е дало резултат, въпреки многото обиколки по множество сватбени салони. „Просто роклята я нямаше” спомня си Лили. Отчаяна бъдещата младоженка е била сюрпризирана от предложението на чичо си Георги, тоалетът да бъде изработен от Невена – дизайнерката, която облече Бойка Салпарова и стилизира декора на сватбата на Теодор. При първата се среща с червенокосата авторка на красиви рокли, Лили е впечатлена – още в първите минути, тя разбира, че мечтата й ще стане реалност. Милата и позитивна Лили се спира на модела за булченска рокля – ще й бъде ушита такава, с каквато е Стефани Сиймур в клипа на Guns N' Roses към 9-минутното парче November Rain. Описанието – много къса пола, която продължава в дълъг шлейф, с изразена талия и голи рамена. По буфон-ръкавите ще бъдат поставени стилни панделки.

Лили е толкова мила, хубава и лъчезарна. Ще бъде невероятна булка. Една от най-прелестните ми. Роклята също ще е произведение на изкуството, но ще има и изненади, които ще запазим в тайна” коментира от своя страна пред Гонг дизайнерката Невена.

И Стоян, и Лили са на 24 години, но не знаят къде ще живеят заедно. Сега той е в Бургас и тренира всеки ден с тима си ЛукОйл Нефтохимик. Тя в София, където учи. А за догодина нищо не се знае, може би ще заминат за чужбина при трансфер на волейболния шампион.

Единственото, което Стоян си пожелава е здраве и любов. Гонг освен това пожелава на бъдещото семейство Самуневи красива и незабравима сватба на 3 май, щастие, хармония и горещи емоции.