Марек победи Пирин с 3:1 гейма (21:25, 25:19, 25:20, 26:24) след 76 минути игра. В истинско волейболно дерби отборът на домакините се наложи над бронзовия медалист и се изкачи на трето място в класирането. Първият гейм започна добре за Марек, и те взеха първо техническо прекъсване при 8:6. Гостите успяха да обърнат и поведат с 14:12 след два аса на Станислав Петков. След две поредни точки на руснака Михайл Вуре Пирин поведе със 7 точки и запазиха преднината си взимайки гейма с 25:21. При техен гейм бол обаче Георги Михов обърна пръст и бе гипсиран в местната болница.

Вторият гейм стартира добре за гостите от Пирин, но след две точки на Цветан Соколов дупничани взеха първо техническо с 8:6. В средата на гейма след 5 поредни точки за домакините дойде и вторият таймаут в полза на домакините. Марек взе втория гейм на 19.

Третата част започна с добра игра за възпитаниците на Виктор Карагьозов и те водеха с 8:4 и 16:10. Любомир Герасимов направи генерални промени в състава, но това не помогна и Марек взе гейма с 25:20.

Четвъртата част бе изпълнена с драматизъм. Разпределителят Стефан Стоянов дирижираше играта и домакините влязоха в първото прекъсване с преднина от три точки 8:5. Тогава Михайл Вуре стъпи на криво и получи остри болки в глезена. Той обаче не бе сменен и направи отлична серия от три аса и това доведе до обрат, при който Пирин поведе с 14:9 и 16:10. Гостите водеха с 23:19, когато дойде новият повратен момент. Марек изравни за 24:24 и след 5 поредни аса на Минчо Минчев спечели мача с 26:24. След края на срещата 39-годишният Найден Найденов си размени остри реплики с либерото на Пирин Атанас Митрев.

Марек Юнион Ивкони: Соколов 18, Найденов 6, Власев 8, Кендеров 11, Минчев 22 (7 аса), Стоянов 3, Георгиев – либеро ( Костадинов, Варадинов, Баев)

Пирин: Фарфаров 1, Михов 2, Петков 20, Христов 10, Катранджиев 18, Вуре 15 (7 аса), Митре – либеро ( Кирев, Сотелдо, Гаджанов, Колев, Крайнов).

Виктор Карагьозов заяви след мача: „Успяхме да зарадваме публиката на която сме длъжници. Получи се истински спектакъл, оспорвано и красиво дерби. Показахме характер, като успяхме да обърне м в края на 4 гейм чрез Минчо Минчев.”

Любомир Герасимов каза, че „Георги Михов, който си обърна палеца не можа да бъде заменен от Гаджанов и се получи срив в нашата игра. За съжаление не можахме да победим и да продължим победната си серия, но гледаме към следващия мач.”