Отборът на Марица ще загрее за важното участие на отбора в Балканската волейболна лига за жени с контролен мач срещу Славия. Проверката ще се състои утре сутринта в залата в "Овча купел" в София, съобщи старши треньорът на кършиякалийки Иван Петков.

Изпълнителният директор на пловдивския клуб Стоян Гунчев и 33-годишният старши треньор Иван Петков в момента уреждат още една контрола срещу друг столичен отбор, като за съперник ще се избира между ЦСКА и шампиона Левски Сиконко. Мачът ще бъде отново в София, най-вероятно във вторник.

Както е известно, маричанки тази година представят България в турнира за Балканската клубна купа и са амбицирани за добри резултати.

По програма пловдивчанки трябва да изиграят първия си мач от регионалната надпревара на 11 септември. Турнирът в групата на Марица за Балканската волейлига ще се проведе в Скопие.

Съперници на тима в македонската столица ще бъдат миналогодишните шампионки от Бешикташ (Турция), Клек (Сърбия) и домакините от Форца Волей Скопие. Мачовете са до 13 септември.

Четирите отбора ще играят по системата "всеки срещу всеки", като първите два тима ще се класират за финалната четворка на 19 и 20 септември в град Тузла (Босна и Херцеговина).

Маричанки тръгват за Скопие на 10 септември. Те ще отседнат в най-скъпия и реномиран хотел в Скопие "Континентал".

"Участието ни в Балканската лига е важен етап от лятната ни предсезонна подготовка. Вървим напред и това участие е важно за нас, защото в него ще си сверим часовниците и ще видим докъде сме стигнали. Плюс това моите момичета ще имат възможността да премерят сили срещу силни съперници, което ще им бъде от голяма полза", каза Иван Петков.