Волейболистката на Марица Пловдив Ани Радичева е пред трансфер в италианския Верона, съобщиха от клуба. 22-годишната посрещачка вече може да се счита за сигурно ново попълнение на тима от Апенините, след като премина успешно едноседмични проби в този отбор.

По време на тестовете Радичева направо шашнала старши треньора на италианките с големия си отскок и силен сервис. Като се уверил нагледно с отличните качествата на Ани, само след 3 тренировки, наставникът веднага решил да й бъде предложен договор.

Радичева се слави като състезателката с най-голям отскок в България и по този показател, според специалистите, много се доближава до качествата на кубинските волейболни звезди.

Ани се прибра миналия ден от Италия, за да си стегне багажа. Тези дни тя се връща обратно във Верона, за да се присъедини към предсезонната подготовка на новия си тим за предстоящия сезон на Апенините.

„Всички сме много доволни от този предстоящ трансфер на Ани в Италия. Очакваме да подпишем договора за трансфера й тези дни. Тя заслужава да играе в силен отбор чужбина, защото е дала много за нашия отбор и нямахме моралното право да я спираме. Освен това волейболното първенство в Италия е много силно и това ще помогне много за по-нататъшното израстване като силна състезателка. Ако получим добри оферти и за други волейболистки, няма да спираме никое от момичетата“, обясни главния мениджър на „Марица” Борис Халачев.