Националният отбор на България по волейбол за мъже постигна обрат срещу Белгия в приятелски мач, игран във Варна. "Трикольорите" спечелиха контролата с 3:2 (21:25, 19:25, 25:18, 25:19, 16:14) по време на подготовката си за предстоящото Европейско първенство.

Първият гейм от срещата беше много равностоен. Така вървеше почти до неговия край, но тогава гостите успяха да вземат инициативата и да спечелят с 25:21.

Българите не влязоха добре във втората част. Там през цялото време белгийците водеха дори с твърде голяма разлика и се стигна до 19:25.

В третия гейм България имаше друго лице и резултатът беше намален след 25:18.

Играта вървеше точка за точка, но до средата на четвъртата част, но избраниците на Пламен Константинов успяха да изравнят след 25:19.

Тайбрекът също премина изключително напрегнато. Двата отбора отказваха да се предадат, като никой не натрупваше аванс. През цялото време резултатът вървеше точка за точка. Първият мачбол беше за България при 14:13, но резултатът стана равен след начален удар в мрежата. Последва пропуск за Белгия и блокада за България, като това сложи край на двубоя.

В събота ще бъде изиграна още една приятелска среща между двата състава във Варна.