За трети пореден път мъжкият състав на волейболен клуб Добруджа 07 бе определен за отбор на годината в Добрич. Номинирани този път бяха 9 тима, съобщава dobrichonline.com.

Волейболният отбор заслужи първото място в класацията след историческата първа титла, финала за купата на България, дебюта в Шампионската лига и победата в нея над холандския първенец Абиант Ликургус (Грьонинген).

Втори в класацита е мъжкият отбор на ХК Добруджа. Жълто-зелените спечелиха бронзовите медали в мъжката А хандбална група, класираха се трети за купата на България и записаха рекордно 12-то поредно участие в евротурнирите.

Третото място е за мъжете на карате клуб Самурай - шампиони от държавните първенства на ката.

Трите най-добри отбора на Добрич ще бъдат наградени на церемония на 19 декември, понеделник, от 13.00 часа, в зала УСШ.

Кметският екип, общински съветници, спортни журналисти и представители на спортните клубове определиха десетте най-добри спортисти на Добрич за 2016 година. Номинираните бяха 30 от 14 клуба по волейбол, хандбал, борба, бокс, вдигане на тежести, карате, лека атлетика, колоездене и автомобилизъм.

Първи в класацията е борецът Драгомир Стойчев. Той е състезател на клуб "Добруджански юнак", национален състезател, шампион на България, трети на олимпийската квалификация, девети на европейското първенство.

Второто място е за Даяна Димитрова. 16-годишната добричлийка спечели първото място на Европейското първенство по вдигане на тежести за състезателки до 17 години в категория до 44 кг., като постави европейски рекорд на изтласкване. През тази година състезателката на СКВТ "Добрич" спечели титлите на държавното лично и отборно първенство за жени до 48 кг.

Топреализаторът на Добруджа 07 Жулиен Георгиев е трети в класацията за спортист на Добрич. През тази година волейболистът стана шампион на България, игра финал за купата, записа победа в Шампионската лига, бе основен играч на националния отбор за волейболисти до 23 години.

В десятката се класираха още Пеньо Пенев от карате клуб "Самурай", Радосвета Симеонова от СКЛА "Добруджа - 99", капитанът на ХК Добруджа Илиян Илиев, Йордан Атанасов от СКВТ "Добрич", Юндер Бейтула от СКВТ "Добруджа", гюлетласкачът Галин Костадинов от СКЛА "Добрич" и боксьорката Аслахан Мехмедова от БК "Добруджа".