Мъжкият ни национален отбор победи Египет с 3:1 (25:21, 25:20, 25:17, 24:26) в първата приятелска среща, която се игра тази вечер пред празни трибуни в столичната зала „Христо Ботев“. Проверката бе част от подготовката на тима, който ще играе в Световната лига това лято.

„Лъвовете“ успяха да победят с категоричен резултат от 3:0, но двамата селекционери взеха решението да изиграят допълнителен гейм, за да обиграват отборите си и да изпробват различни ротации в играта. В първата част старши треньорът на българския тим заложи на състава, който бе в основата на спечелването на "Хуберт Вагнер".

Доминанацията на българския тим бе видна, което позволи на селекционера на България да извади основния състав като даде възможност за изява на останалата част от момчетата. Единствено в допълнителната четвърта част Лъвовете позволиха да бъдат изоставащи почти през цялото време като в края на гейма успяха да стопят разлика от 24:20. Все пак отборът на Египет съумя да затвори драматичнo геймa и да се разпише в контролата.

Извън състава на тима останаха диагоналът Бранимир Грозданов и Николай Пенчев, който отново поднови тренировки с отбора. В събота от 18:00 часа България ще изиграе втората приятелска среща срещу тима на Египет, като двубоят е отворен за фенове и медии.