Финалите на турнира за Купата на България по волейбол за мъже предстоят в Габрово от 11 до 13 март. Зала „Орловец” битките за трофея, който миналата година спечели Левски волей. Билети по 2 лева пускат домакините, като пропуските ще важат за целия ден.

В понеделник ¼-финалните срещи са: Нефтохимик 2010 – Левски волей (13:00 часа), ЦСКА - Пирин Балканстрой Разлог (15:00 часа), Монтана – Марек Юнион Ивкони (17:30 часа) и КВК Габрово - Арда Кърджали (19:30 часа).

Президентът на КВК Габрово Николай Григоров сподели пред Гонг, че всички волейболисти на 8-те тима ще спят в един хотел, че са обещани премии при спечелване на Купата за тима на Любомир Герасимов, а и колко струва да си домакин на такъв турнир. Ето подробности около организацията на надпреварата:

Надявам се, че сме готови. Момчетата работят много осърдно в залата заедно с целия екип от треньори. Надявам се да играем успешно на ¼-финала срещу Арда (Кърджали) и ако можем, да вземем реваш за мача от шампионата, който загубихме преди около месец в Габрово. Минчо Минчев има от около месец оплаквания в стомашната мускулатура. Всички останали са добре и се готвят за мача в понеделник вечерта.

Много от отборите и специалистите ни фаворизират, което не е много правилно! Вярно е, че бихме имали домакинско предимство предвид подкрепата на публиката и обществеността в Габрово, но аз си мисля, че трябва да играем мач за мач. Всеки един от отборите идва тук, за да спечели Купата на България. Давам равни шансове на всички отбори! Ако успеем да стигнем до мач за Купата или ако успеем да я спечелим, това ще бъде огромен успех за нас и за града ни! Ще има допълнителни стимули при спечелване на Купата! Нормално е да има таките, а така ще можем да мотивираме допълнително нашите състезатели. Премиите ще бъдет в рамките на нормалното.

Организацията на един такъв турнир струва не малко. Един мач струва в рамките на 600 – 1000 лева, а ние приемаме 7 срещи.

Билетите ще бъдат с цена по 2 лева за ден и тяхната продажба се извършва от Община Габрово и Спортни имоти.

Само два от отборите ЦСКА и Монтана няма да пристигнат в Габрово в неделя. Всички останали състави включително и нашият, ще имат възможност да ползват зала „Орловец” по един час вечерта в неделя, както и по 30 минути в понеделник сутринта. Всички отбори ще бъдат настанени в хотел „Балкан” и така всички волейболисти ще бъдат под един покрив. Ползваме за пример предишната Купа в Благоевград кагато повечето отбори също бяхме в един и същи хотел. Имаме опита в органицирането на такива мачове на различни нива, гъвкави са от зала „Орловец” и мисля, че ще се справим на едно високо ниво.

Не мога до прогнозирам какъв ще бъде финалът за Купата на България. Иска ми се ние да бъдем единия финалист. Лично аз имам изиграни доста финални турнири за Купата на България в близкото минало като състезател и винаги са се получавали изненади – отбор с по-задно класиране в шампионата е успявал да стигне до финала. Не се наемам с прогнози, но ми се иска нашият отбор да стигне до мач за Купата, а защо не и да я спечели!