В рамките на по-малко от три месеца над 800 души са играли волейбол с ВУ “Владо Николов”. Това бе обявено от спортсмен Номер 1 на Европейското първенство по време на Коледен празник на волейбола, организиран за децата и родителите от училището, носещо неговото име. 

На 27 декември 2015 г. в Зала “Христо Ботев” капитанът на Националния отбор по волейбол представи резултатите от дейността на волейболното училище, основано през октомври 2015 г., и обяви плановете за развитие на школата за следващата година. 

„На 38 години аз се чувствам в перфектна форма. За мен спортът е не само професия, но и начин на живот и искам да възпитам и синовете си да мислят така. Независимо дали те ще продължат да се занимават с волейбол или ще изберат да поемат по друг път, за мен е важно да знам, че съм им създал цялостно отношение към движението и ще спортуват винаги, когато имат възможност”, заяви Владо Николов непосредствено преди да проведе едночасова тренировка за децата от училището, в която взеха участие и двамата му сина Александър и Симеон.

По време на празника капитанът на националния отбор по волейбол и негови ученици взеха участие в демонстративен мач срещу отбора на Сашо Йовков, в който се включиха Мис България Гергана Гунчева, тим-мениджърът на националния отбор Стефан Чолаков и представители на медиите. 

В края на Коледния празник, Владо Николов благодари на всички партньори, ученици и родители, които са повярвали в неговата кауза, и заедно с легендата на българския волейбол Любо Ганев връчи специални награди на всички от волейболното училище с пожелание за една активна и изпълнена с движение 2016 година.