Една от най-големите фигури в световния волейбол, избраният за най-добър диагонал в света (2010 г.) и дългогодишен лидер на българските национали Владимир Николов подготвя невероятен бенефисен спектакъл, под надслов „Моята игра“. Историческият сблъсък, на който легендата ще изиграе последния си мач, ще се проведе на 8 май 2016 г. (неделя) в най-голямата зала в България - „Арена Армеец“.

Една феноменална среща очаква всички почитатели на волейбола у нас - среща, с която великият номер 11 ще отбележи края на кариерата си като състезател. Желанието на Капитана е да сподели този важен за него момент с всички волейболни фенове и да изкаже своята благодарност за безграничната им подкрепа през годините.

В грандиозното супершоу участие ще вземат едни от най-големите световни волейболни звезди. От едната страна на мрежата ще застане „Мъж на годината 2015“ Владо Николов заедно с „Тима на звездите“, включващ негови бивши съотборници и скъпи приятели, а от другата – героите от настоящия национален отбор на България, водени от селекционера Пламен Константинов. Грандиозен титаничен двубой, в който победителят може да бъде само един!

Имената на гост-звездите, които ще участват в този уникален по рода си за България спектакъл, ще се обявяват в медиите последователно всяка седмица.

38-годишният Владимир Николов е шампион на три държави – България, Франция и Италия, както и бронзов медалист с националния тим на световното първенство през 2006 г., на Световната купа през 2007 г. и на европейското първенство през 2009 г. Именитият диагонал стъпва във волейболната зала преди 27 години в юношеската школа на „Герена“. Първият му клуб е Левски, където играе от 1995 г. до 2002 г. Със „сините“ Николов става пет пъти шампион на България и двукратен носител на купата на страната. През 1997 г. е повикан за първи път в националния отбор.

Владо Николов

източник: moko.bg

Първият чуждестранен трансфер на Владо е в турския Ердемирспор, където играе един сезон. Големият пробив идва през 2003 г., когато мощните му атаки и отличен сервиз го пращат във френския отбор Тур. Още през първия си сезон става шампион и на Франция. Следва триумф и златен медал в Шампионската лига през 2005 г., като на финалния турнир в Солун е избран за MVP.

2006-а е емблематична за националния ни отбор - "лъвовете" печелят бронзов медал от Световното първенство в Япония. Веднага след това Владимир Николов се присъединява за един сезон към японския тим Торе Ероуз. Следват три италиански отбора в периода 2007-2012 г. Първо в Тренто с треньор Радостин Стойчев, където българското атомно дуо Николов - Матей Казийски пренаписва историята на тима и го извежда до златните медали. С италианския Бре Банка Ланути (Кунео) Владо успява да спечели още една титла - Купата на европейската конфедерация. След като изтича договора му с отбора, диагоналът подписва за една година с Копра Морфо (Пиаченца).

Турският Галатасарай (Истанбул) пресича линията на италианските подвизи на българския волейболист на Апенините, отправяйки му интересно предложение. Така капитанът на националния ни отбор се завръща на Балканите през 2012 г. За следващата година Николов подписва с френския АСЮЛ (Лион). Договорът му бива продължен и ветеранът е натоварен и с ръководни функции в отбора. В момента Владо е играещ треньор в отбора, като през миналия сезон води и юношеския тим на французите, за който играят и синовете му Симеон и Алекс.

Великият №11 е женен за Мая Николова, също бивша волейболистка. Двамата са заедно от почти две десетилетия, но сключват брак преди 13 години. Имат трима сина Александър на 12 години, Симеон на 9 и Филип, който е на 8 месеца. Щастливото семейство в момента живее във Франция. Наскоро стана ясно, че Владо Николов е избран за наставник на младежкия ни национален отбор до 20 години. Тимът ни ще участва на Европейското първенство, което ще се проведе от 2 до 10 септември в Пловдив. Николов е и президент на волейболен клуб Левски Бол. Също така легендарният спортист основа и собствена школа в страната, която само няколко дни след стартирането си пожъна небивал успех и събра голям брой деца и подрастващи, желаещи да тръгнат по стъпките на феноменалния български волейболист.

Бенефисният мач „Моята игра“ е на 8 май 2016 г. в зала „Арена Армеец“. Начало 18:00 часа. Билети за звездното събитие търсете от 1 март 2016 г. в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 20 до 60 лв.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS