Владимир Николов потвърди, че се завръща на игрището за волейболния Левски за вечното дерби с ЦСКА тази събота. Мачът е от 18,30 ч в зала "Васил Симов" и няма да бъдат допускани фенове на гостите. Срещата можете да гледате чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2  и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Легендарният волейболист на Левски и националния отбор прекрати кариерата си преди точно 2 години и половина с паметен бенефис в "Арена Армеец". През последните два сезона той е президент и старши треньор на Левски София.

До изненадващото решение се стигна след контузиите на двамата играчи на Левски на поста диагонал - Смилен Мляков и Иван Панков. Николов ще играе в българското първенство за първи път от април 2002 г., когато започна богатата му международна кариера.

Срещу ЦСКА Владо ще излезе с номер 1 на гърба, тъй като емблематичния за него 11 вече е зает от най-големия му син Александър Николов, който е и капитан на кадетите. По-малкият му брат Симеон Николов пък е лидер на отбора за прекадети на Левски София.

"Решението е продиктувано от безизходицата, в която се намираме в момента. Единствената опция бе да търсим играч от чужбина, но аз предпочитам да решаваме проблемите си по вътрешен начин. Поемам известен риск, но ако трябва да перефразирам думите на нашия патрон Васил Левски, бих казал: Ако се контузя, губя само аз, ако спечеля, ще спечели целият отбор", коментира Владо Николов пред сайта на "сините".

"Със сигурност ми е липсвал волейболът на моменти, а ако не усешах тръпка сега, въобще нямаше да се събличам. За мен мачовете с ЦСКА винаги са били по-специални. Няма какво да се лъжем - не съм същият играч. Най-добре е хората да нямат особени очаквания. Аз самият винаги съм бил максималист към себе си и сега си давам сметка, че съм далече от истината. Въпреки че се надявам моето присъствие на полето да се отрази положително на останалите играчи, повечето от които са млади. В условия на война нерядко старци и жени са се сражавали, за да отстояват дома и позициите си. Да кажем, че и аз като един волейболен старец ще застана до моите момчета в събота", коментира още Владо Николов.

Той се надява да не се налага да играе много мачове, като планира да бъде в игра до завръщането в игра на някои от контузените диагонали в Левски.