Бившият национал и сегашен президент на волейболния Левски София - Владимир Николов коментира събитията от последните дни в един от най-обичаните, успешни и обединяващи нацията спортове у нас.

Николов е сред представителите на сформирания Инициативен комитет в българския волейбол, настояващ за промени от организационен и кадрови характер.

Сред най-ясно изразените желания на Комитета е премахването на инж. Данчо Лазаров от президентския пост в Българската федерация по волейбол.

"Знаете вече, че през следващата седмица ще се съберем отново и ще хвърлим повече яснота около всичко, свързано с идеите, задачите и предложенията, които имаме в Инициативния комитет. Да, имаме няколко варианта за следващ президент на федерацията. Ако трябва да бъдем конкретни, ще обявим едно име от обсъжданите 3 кандидатури. Всички те са членове на Управителния съвет на централата. Не, аз не съм сред тях. Не съм в Управителния съвет. А идеята е да спазваме правилата без никакви компромиси. Кои са основните грешки на инж. Данчо Лазаров и досегашното управление на федерацията? Според мен са две. Първата е прекаленото еднолично управление. Взимането на кардинални решения. Това обезсмисля цялата йерархия, наличието на Управителния съвет и всичко останало. Не е коректно да се работи по подобен начин. Втората грешка е липсата на прозрачност за начина, по който биват разходвани средствата, които влизат в БФВ. Никой не знае как се случва това. На какъв принцип. И след това е напълно обяснима реакцията на отделни клубове. Те не разбират какво се случва във финансово отношение. Никой не желае да покаже и обясни как се изразходват средствата.

Целта е промяна на всичко това. Но нека основните детайли и подробности бъдат все пак разкрити пред всички, когато се съберем отново. Благодаря ви за вниманието и обаждането", коментира Николов/bgvolleyball


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.