След нападките отправени към Владимир Николов от страна на мениджъра на ВК Люлин Деян Нинов, Николов изпрати открито писмо до медиите и волейболните хора. Нинов отправи критики към волейболиста.

Ето отговорът на Николов в писмото:

Открито писмо до медиите и волейболните хора

Има една хубава мъдрост, която гласи „Убий глупака с мълчание“. Първоначално реших да се вслушам в нея, след като президент на столичен клуб ме засипа с клевети и обиди. 
От уважение към колегите си и най-вече към онези близо 300 души, които тренират в нашето волейболно училище и в „Левски“ съм длъжен да отговоря. 

Очевидно г-н Деян Нинов от ВК „Люлин“ се възприема като много сериозен волейболен специалист и умел анализатор, в което всъщност няма нищо лошо. България има нужда от анализатори и хора, които да сочат с пръст. Най-официално обаче го приканвам да посочи поне едно дете, на което съм обещавал, че ако дойде в „Левски“, ще му гарантирам място в национален отбор. 

Нещо повече – нека да организира среща с него, на която да присъстват родителите му и представители на медиите. Действително едно много свястно момче – Стоил Палев, се записа в училището ни още при откриването му през ноември миналата година. Доста по-късно то ни каза, че тренира и в „Люлин“, където му поставили ултиматум повече да не идва при нас. 

И други деца от въпросния клуб са идвали да тренират при нас - вероятно има причина да пътуват от Люлин до Младост 3 и тя не е, че ще получат място в някакъв национален отбор на крехката възраст от 12 г. 

Тук искам да се обърна лично към вас, г-н Нинов. Родителите знаят ли, че техните деца са ваша собственост? Живеем в 21-и век в Европа и вярвах, че вече няма крепостничество. 

Можете да вините някого, че ви е откраднал колата или парите от джоба. Но вие не притежавате децата, които са се записали да тренират при вас преди няколко месеца или преди 1-2 г. Същото важи и за мен и момчетата от нашата школа. Тук нещата опират до преценка и избор. 

От изказването на г-н Нинов разбрахме, че Пламен Константинов и аз сме най-големите проблеми на българския волейбол. Специалистът е анализирал и вероятно е стигнал до извода, че той е човекът, който ще избави българския волейбол от проблемите. Г-н Нинов, защо не признаете и нещо положително – като например, че двамата с Пламен бяхме сред главните инициатори на промените в наредбата на Столична община за финансиране на спортните клубове? Няколко месеца обикаляхме, убеждавахме хората, от които зависи, и в крайна сметка сега и вашият ВК „Люлин“ получава финансиране.

С Пламен работихме и за друго нещо - построяване на зала за волейбол в София. Аз успях да намеря инвеститори, от Столична община и лично г-жа Йорданка Фандъкова одобриха предложението и ни предложиха терен за строеж. 

Защо обаче г-н Нинов започнахте да саботирате проекта, използвайки силните позиции и връзки на свои близки хора?

Колкото до обвиненията, че заемам много длъжности -  това вероятно изглежда като конфликт на интереси, но ситуацията  е много проста. За съжаление, аз съм единственият човек, който успява да поддържа „Левски“ жив. Очаквам съвсем скоро тази отговорност да споделят едни много сериозни хора и да върнем клуба, където му е мястото. А това, че освен президент съм и треньор на мъжкия отбор също е по много прозаична причина – не мога да намеря специалист, който като мен да върши това безплатно. Г-н Нинов, ако имате желание, заповядайте.

След планираните структурни промени в клуба, аз ще се оттегля от ръководството. Колкото до младежкия национален отбор – предложиха ми да го поема още през зимата и аз приех с удоволствие. За момента мисля, че си върша добре работата, а ангажиментът ми като генерален секретар във федерацията ще започне чак след края на европейското първенство в средата на септември, когато може да се окаже, че това ще бъде единствената ми останала длъжност.

И накрая – яростните атаки и към Пламен Константинов ме карат да си мисля, че г-н Нинов има сериозен личен мотив да бъде извършена смяна на треньорския пост в националния отбор.

С уважение: Владимир Николов