Мъжкият волейболен отбор на Марек Юнион-Ивкони, който е четирикратен шампион на България, напуска Дупница окончателно. Това бе официализирано днес след провеждането на Общо събрание на клуба, в което бе заложена точка за смяна на името и седалището на тима.

„Взето бе решение, че мъжкият отбор на Марек няма да продължи в Дупница след края на сезона. Ще вземем някои от младите състезатели, които са към него. Другите остават в общинския клуб, който ще бъде създаден“, заяви за BGvolleyball.com мениджърът на ВК Марек Людмил Найденов.

„Ще направим жест към всички деца и ще изкараме всички първенства при подрастващите докрай и в юношеското и в девическото направление. Те са се трудили и го заслужават. Треньорите също ще останат да завършат със своите селекции предстоящите състезанията. Не сме длъжни, но ще го направим. Имаме шест отбора в отделните възрасти, изискват се средства за тренировъчен процес, пътувания, състезания и храна. Най-лесно ни е през март да се преместим с мъжкия отбор, но няма да го направим и ще си изпълним ангажимента към подрастващите“, каза още той.

Относно бъдещето на дупничани, Найденов сподели: „Гледаме в посока Пловдив. По-късно ще бъдат обявени подробности, както и под какво име ще продължи отборът ни“.