Президентът на волейболния Левски - националът Владо Николов ще стартира съвместно с клуба волейболно училище, което ще носи неговото име. Така “синият” клуб ще даде на желаещите от всякакви възрасти шанс да се докоснат до волейбола. Талантливите юноши веднага ще получат възможност за игра в представителните гарнитури на ВК Левски, а от следващата година клубът ще стартира и първенство за аматьори, съобщава официалният сайт на клуба levskivc.bg.

“В последните няколко дни ми задават един голям въпрос: Къде можем да играем волейбол като вас!? При това ми го задават както родители, решили да насочат децата си към този велик спорт, така и хора на по 20-30 години, запалили се да се научат да играят волейбол“, коментира Владо Николов и добави: 

“Затова ми хрумна идеята да създадем истинско волейболно училище към ВК Левски София, клубът, на който съм ръководител. Не просто поредната детско-юношеска школа, а училище, в което всеки от 5 до 55-годишна възраст да може да дойде и да научи тънкостите на този спорт. 

И за да се знае, че всичко е сериозно, ще дам името си на това училище. Така ще гарантирам, че всеки, който запише детето си да тренира или реши сам той да дойде да играе волейбол, ще намери онова, което търси в залата! Ще намери треньори, които знаят как да преподават волейбола, ще намери условия, ще играе на чисто и топло! Защото може да не ви се вярва, но днес в София няма нито една отоплена волейболна зала!”

“Всеки, който иска детето му да тренира при нас, всеки, който иска сам да усети магията на волейбола отвъртре, нека се обади на телефон: 0884925801. Паролата е: Искам да играя волейбол!“, пишат от клуба. 

Владимир Николов

източник: LAP.bg, Пламен Кодров