Главният мениджър на волейболния ЦСКА Александър Попов разкри пред Дарик радио и Gong.bg, че клубът сам е изчистил задълженията си към Националната агенция по приходите (НАП) и по този начин е направил важна крачка към оздравяването на дружеството.

Попов не скри, че борбата за оцеляването ще продължи с пълни сили, но сега по неговите думи клубът поне има хоризонт пред себе си.

„Изминаха 4 много трудни години за нас, от 2011-а, когато имахме високи спортни резултати. Бяха се натрупали големи задължения, особено към държавата – към НАП. Успяхме да изчистим тези дългове. Като погледнем отстрани, малко организации могат се похвалят, че когато са били пред фалит, не са се преименували или направили нов чист клуб“, каза Попов.

„Няма да споменавам конкретни цифри, за да не се спекулира. Само мога да кажа, че цифрите към НАП се равняват на бюджетите за два шампионски отбора на волейболния клуб. Това ни е коствало и мащабен ремонт на нашата база.“

„Разбира се, че всички, които се числят към волейболния клуб ЦСКА, сме направили достатъчно много жертви, за да не излъжем и да се опитаме да изчистим името си. Също така и феновете, които идват да ни подкрепят. И те са в трудно положение – те идват да подкрепят отбор, който не е шампион. Това е още по-ценно, защото една много голяма група разбра нашата борба, нашата ценност и нашата кауза. Затова много хора ни подкрепят.“

„Направили сме само една крачка – вярно, смела, голяма, но е само една крачка. Продължава нашата борба, поне сега имаме хоризонт пред себе си“, завърши Попов.