Дебютантът в Суперлигата Виктория Волей ще има за цел да не изпадне от елита на българския волейбол в първия си сезон в елита. Това обявиха от пловдивския тим две седмици преди старта на първенството. Ръководството на клуба ще продължи да следва досегашната си политика и ще разчита само на млади момчета от собствената си школа, утвърдила се сред водещите у нас.

Виктория ще играе домакинските си мачове си от Суперлигата в зала Олимпиада, която, макар далеч от желаното състояние, е единствената удачна за волейболни срещи в града под тепетата. Съоръжението ще бъде използвано и мачовете на женския тим на Марица.

Във Виктория Волей нямат намерение да привличат опитни играчи, за може повече рожби на клуба да пробиват в представителния отбор.

„Едно от условията ми пред ръководството бе да не се разделяме с нито един от нашите играчи. В първия отбор ще разчитаме на момчета от 16 до 19 - годишна възраст, които за година – две в Суперлигата ще стигнат нивото на опитните състезатели в другите отбори. В нашата школа има глад за волейбол. Тренираме с 19 човека, а по-малките седят в залата, гледат ни и се облизват”, сподели треньорът на Виктория Петьо Драгоев.

„Обещавам ви да играем така, че зала Олимпиада ще се пълни докрай и няма да побира желаещите да ни гледат. Ще се хвърляме с всички сили срещу всеки противник, няма да чакаме само мачовете с отборите от нашата черга, а срещу по-силните да се предаваме без бой”, категоричен е наставникът на Виктория Волей.