Волейболистите на Виктория Волей загубиха драматично от Черно море като гости във Варна с 2:3 гейма (25:21, 25:19, 14:25, 20:25, 14:16) пред 200 зрители.

Пловдивчани бяха без двама състезатели в морската столица, след като Петър Бъчваров и Явор Дандаров бяха повалени от грип дни преди срещата и останаха в Пловдив да се лекуват.

За Виктория Волей Иван Иванов бе най-резултатен с 14 точки, а за варненци топреализатор стана Кристиан Пенчев със 17 точки. Още 15 добави Петър Милушев.

Мачът започна с видимо преимущество в играта за гостите, макар че това не се отрази толкова в точковия актив в тяхна полза. През първия гейм двата тима бяха почти равностойни. Варненци направиха доста пропуски в защита и това позволи на гостуващия тим от Пловдив да поведе в резултата. При 18:22 Черно море направи два грешни начални удара и това позволи на пловдивчани да затворят гейма при 21:25.

В началото на втората част домакините поведоха в резултата с 6:4 и водеха играта до средата на гейма. Величко Димитров се включи успешно в игра за Баските като резерва. Павел Топалски също се появи на игралното поле за домакините, при това доста успешно. За отбора на Викория Волей много силна втора част аправи Иван Иванов Пловдивският тим поведе в резултата с 15:19 и не изпусна инициативата до края на този гейм, който спечели с 19:25.

Третата и четвъртата част на мача бяха коренно различни от първите две. Нещо се “ пречупи” в играта на гостващия тим. Нито началният удар, нито играта на блокада, бяха същите. Наставникът на гостите Златко Баев често ползваше прекъсвания, но и това не помогна на тима му. Определено Баските набираха скорост и играеха с огромно настроение през тези два гейма, които спечелиха съответно с 25:14 и 25:20. Пенчев бе водещата фигура заедно с Милушев в тима на домакините. Видим спад в играта демонстрира Иванов от тима на пловдивчани, който бе водеща фигура в отбора до този момент.

Решителната пета част започна равностойно, стигна се до резултат 5:5, след което нещата изцяло бяха в полза на домакините, които поведоха с 14:8. В края на тайбрека две последователни грешки на Явор Генов при посрещане и добри изяви на пловдивчани позволиха на Виктория Волей да изравни резултата при 14:14. Само добрата игра на блокада позволи на домакините да се поздравят с победата в този мач.

Черно море БАСК (Варна): Георгиев, Пенчев, Милушев, Великов, Генов, Игнатов, либеро Кънев, (Халилов, Димитров, Драгнев, Топалски)

Виктория Волей (Пловдив): Григоров, Иванов, Драмов, Стоянов, Костадинов, Страков, либеро Дапев, (Димитров, Атанасов, Баярев, Стойков)