Юношите младша възраст (набор 93) на пловдивския Виктория Волей ще вземат участие в престижен турнир във Виена. Той ще се проведе от 11 до 13 септември, а българите са поканени заради отличния начин, по който развиват школата си и шампионските титли, които печелят всяка година.

Нашите момчета ще мерят сили с домакините от Хот Волей, три отбора от Германия – Фридрихсхафен, Дрезден и сборен отбор на Берлин, Вола (Полша), сборен тим на Хърватска и още два австрийски отбора.

На път за Виена е уредена и контролна среща срещу шампиона на Сърбия в набор 93, която ще се играе в Нови Сад.

„Доказахме се като най-добрата школа в България, сега искаме да си свирим часовниците с чуждестранните отбори. Радваме се, че имаме шанса да участваме в подобен турнир. Това е отличен шанс да видим на какво ниво сме”, заяви президентът на Виктория Волей – Христо Драмов.

Той допълни, че очаква няколко от тези отбори да пристигнат за участие в традиционния турнир „Дерби Къп”, който се организира от пловдивчани.

Същевременно стана ясно, че от новия сезон младите волейболисти на Виктория Волей ще участват във Висшата лига на България при мъжете.

„Ще ни бъде много трудно, но големите волейболисти се коват в големите битки. Във Висшата лига ни очаква точно това. Целта ни е след година-две да сме се утвърдили при мъжете”, коментира Драмов.

Пловдивчани ще се подсилят с поне двама по-опитни играчи, които да помагат на младоците в тяхното израстване.