Младите волейболисти на Виктория Волей са изправени пред уникалната възможност да изиграят между 40 и 50 срещи в периода 2 април – 4 юли. В този времеви интервал модерната пловдивска школа ще вземе участие в 3 международни турнира и републиканските първенства в различните възрастови групи.

Основната тежест в състезанията зад граница ще изнесе отборът набор ‘93. В края на следващата седмица младоците пътуват за италианското градче Пордеоне, намиращо се в непосредствена близост до Тревизо. Там, от 2 до 5 април, възпитаниците на Драго Иванов ще мерят сили с година по-големите от тях национални гарнитури на Италия, Иран, Швейцария, Израел, Алжир и Беларус, както и отборът домакин – „Сислей” (Тревизо).

От 23 до 26 април пловдивските таланти ще вземат участие в турнир в Нови Сад, който е копие на нашия Дерби Къп. В него съперници на Виктория са местният Войводина, германският Фридрихсхафен, австрийският Хотволей, белгийският Нолико и руският Урал.

Най-атрактивният турнир ще бъде Световното първенство за ученици в Китай. В периода 24 юни – 4 юли на азиатска земя се събират шампионите в училищните първенства на 64 държави! Тимът на Виктория Волей ще представя пловдивското СОУ „Пейо Яворов”, където са събрани да учат почти всички състезатели от школата.

„Тези международни мачове са важна част от развитието на нашите момчета. Контактът с отбори от други държави и напрежението, съпътстващо подобни мачове са незаменими и могат да се определят като безценен опит за състезатели в подобна възраст. Благодаря на ръководството, че ни предоставя тази възможност”, заяви треньорът на Виктория Волей Драго Иванов.

Той няма да може да използва най-важният си играч Иван Иванов, който е ангажиран с две години по-големите си колеги от младежкия национален отбор на България.

Предстоят и републиканските финали в 4 възрастови групи от детско-юношеските първенства на волейбола. Виктория Волей е един от малкото тимове, които ще се бори и за 4-те титли. От тима съобщиха, че са почти сигурни в успехите си при момчетата до 13 години и юношите младша възраст.

От ръководството на Виктория Волей съобщиха, че са доволни от представянето на мъжкия състав, който е натрупал ценен опит и той ще продължи участието си във Висшата лига(втори ешелон в първенството) и догодина. От тази година в клуба е назначен и статистик, което се налага като много важен пост във волейбола през последните години. Това е Димитър Димитров, който е продукт на детско-юношеската школа на тима, но не е успял да се наложи в тима.