Капитанът на Марек Юнион Ивкони Тодор Вълчев получи статуетка и парична премия като Играч №1 на 18-ия кръг в Суперлигата в анкетата на треньори и журналисти.

ВИЖТЕ НАГРАЖДАВАНЕТО!

Диагоналът стана първият носител на подобен приз, а лично президента на Марек Юнион Ивкони и вицепрезидента на БФВолейбол Ивайло Константинов му даде наградата.

Вълчев спечели 44 точки в номинациите, следван от Благовест Катранджиев от Пирин Балканстрой с 18 и разпределителя на Левски Волей Боби Георгиев с 13 точки.

„Следващата ми цел е чужбина и защо не национален отбор!”, нескромно, но с амбиция сподели пред Гонг след награждаването Вълчев и допълни: “Чувствам се страхотно,че съм първият играч спечелил призът за №1 в кръга. Надявам се и друг път да съм тук за тази награда.”

„Успях да стигна до тук като направих впечатление на треньорите и журналистите с една добра игра. От много малък се занимавам с волейбол и вече са повече от 10 години. Много по-различно е да си основна фигура в отбора. А откакто съм и капитан на Марек Юнион Ивкони, всички момчета разчитат на мен. По-трудно и по-отговорно е. Аз съм на 21 години, а всички момчета сме на една такава възраст. Надявам се този сезон с Марек да стигнем до медалите!”, каза още Тодор Вълчев.