“Може би това ми бе най-лесното вечно дерби” не скри разпределителят на ЦСКА Георги Манчев след категоричния успех на червените над Левски волей с 3:0 гейма. Относно следващият противник на шампионите и настоящи носители на трофея на ½-финала в понеделник - ЛукОйл Нефтохимик, плеймейкърът бе категоричен: “Хвърляме се за победа срещу Нефтохимик на ½-финала за Купата в понеделник. Каквото стане, играем мач за мач. Няма ЛукОйл, няма Луковит!”.

В една второто си интервю в живота относно вечното дерби Георги Манчев коментира: “В началото имаше напрежение, изненадаха ни с малко по-силен сервис. Неочаквано ни поведоха така, но се справихме накрая с няколко защити и блокади. След това ни тръгна играта и взехме чиста победа“.

На въпрос как се чувства на местото на капитана Николай Иванов в последните срещи на ЦСКА, младият разпределител сподели: “В началото ми беше малко по-напрегнато. Сега момчетата ми помагат, а и по-опитните състезатели. Така ми е по-лесно. И все пак се уча от Николай. Повечето ми самочувствие сега се дължи изцяло на треньора и на по-опитните, които ми вдъхват доверие и играя спокойно. Искам да благодаря на целия отбор, ние сме голям колектив и всеки помага на съотборника си“.