Президентът на ВК Марек Юнион Ивкони, заедно с другите лица на опозицията на настоящото ръководство на БФВ обяви, че иска да поеме администрирането на първенствата, а също така за членове на УС на централата да бъдат избрани Антонина Зетова, Александър Попов и Васил Симов. Последният също така да бъде избран а изпълнителен вицепрезидент на БФВ.

Ето още от думите на Ивайло Константинов:

Ние президент на общото събрание на БФВ на 10 октомври не можем да имаме, заради настоящия устав на централата. Затова номинираме членове на УС Тони Зетова, Сашо Попов и Васил Симов. Предлагаме Симов и за изпълнителен вицепрезидент. Поставяме срок до края на годината БФВ да ни делегира правата да администрираме първенствата. В противен случай на 1 януари 2013 година ще напуснем. Съдът след 3 години ще определи дали предстоящото в Златни пясъци Общо събрание ще бъде легитимно. Ние не можем да стоим с кръстосани ръце, затова предлагаме тези неща. Вчера съм депозирал в БФВ искане за промяна на устава. Първо УС да бъде от пет до девет члена за 4 години. Второ президентът да бъде избиран за не повече от два мандата. Трето кандидатурите за нови ръководители да не бъдат одобрявани от УС месец по-рано от Общото събрание, а дори да бъдат избирани по време на него.

Решенията в БФВ се взимат бавно и много често неточно. През 2011 година за един месец изгубихме заради недоглеждане 100 хил лева при избор на хотел. Няма да коментирам случката Радостин Стойчев, защото неговото отстраняване бе необосновано, а имаше и медия, която бе ангажирана да оплюва дейността му. Поради неясни причини Драган Нешич бе махнат от женския ни национален отбор, след което Марчело Абонданца не бе назначен, защото бил близък с Тони Зетова. Несигурността на БФВ си проличава и с това, че за една година бяха сменени четири старши треньори при мъжете, четирима при жените, двама при младежите, четирима при кадетите. Едната ръка не знае какво прави другата. Не мога да опиша финансовия хаос. Давам ви за пример, когато в края на 2011 международен сайт за залагания искаше да рекламира на фланелките на националите и оферира за 350 хил евро, но сделката не стана, а бе избрана фирма, която даде 70 хил лева. В БФВ управителното тяло има неоправдан разход за ползване на самолетни билети само за първа класа. В момента Данчо Лазаров и Иван Тодоров са в Щатите като техният самолетен билет е от 9 000 лева и нощувка от 1100 долара, а можеше билетите да бъдат взети за 1200-1300 евро. Във форумите за Радостин Стойчев и Ивайло Константинов се пишат страшни неща. За целта БФВ плаща за имиджови уебкампании по 6000 лева на месец. Преди Общото събрание в Правец бяха усвоени 50 хил. лева за клубовете. Ние имаме по-добра алтернатива за управление на волейбола в бъдеще.