Новото попълнение в състава на ЦСКА Джейсън Халдън заяви, че причината му за присъединяването към отбора на „армейците“ е старши треньорът Сашо Попов и Николай Иванов.

„Причината за пристигането ми в отбора са старши треньорът Саша и Никито Иванов, с който се познаваме от много дълго време и сме играли заедно. Знам, че националният отбор на България е един от най-добрите в света“, коментира канадецът.

204-сантиметровият Дженсън Халдън е на 40 години. Той тренира с „армейците“ от близо месец. През 2001 година печели с Пари волей Шампионската лига, като тогава играе на поста център, а сега е диагонал.

Присъединяването му към ЦСКА е не само с цел за помогне на българския представител в Шампионската лига, но и да поддържа форма, защото е капитан на националния отбор на Великобритания, който ще участва на Летните олимпийски игри.

„Играл съм с някои от вашите играчи от националния отбор. Познавам някои от волейболистите. За мен е много добро предизвикателство, че ще играя в Шампионската лига с ЦСКА. Очаквам да победим в предстоящия мач. Надявам се да се представим добре“, добави опитният волейболист.

„Запознат съм с финансовите проблеми в ЦСКА. Причината да дойда тук е да помогна на отбора в Шампионската лига. В последните три-четири години играя и на поста център и на поста диагонал. В последната ми година в Италия ме използваха и на двете позиции, а във Великобритания играех като диагонал“, допълни 40-годишният канадец.

„Това бе допълнителен опит за мен. На националния отбор на Великобритания ще бъде много трудно на предстоящата Олимпиада. Това е нов спорт за Великобритания, но Олимпиадата е голяма възможност за популяризирането на спорта в страната“, каза още Халдън.