ЦСКА победи Левски волей с 3:0 (25:20, 25:16, 25:18) и по този начин спечелвайки вечното дерби се класира за финалната четворка на турнира за купата на България. В понеделник червените срещат на полуфинал Нефтохимик в зала “Христо Ботев”.

Двубоят бе наблюдаван от бившия национален селекционер Христо Илиев и ирански мениджър.

Изненадващо в началото Левски волей с четирима младежки национали и опитният Георги Петров поведе на шампионите със 7:2. Играещият помощник треньор и капитан бе в основата на натрупаната разлика, която обаче ЦСКА стопи при 13:13 и за първи път поведе при 20:19. Ясер Портуондо помогна на “армейците” да вземат частта с 25:20.

Във втория гейм интрига липсваше, като гостите от ЦСКА водеха с 8:3 и 16:9 при техническите прекъсвания и отново чрез кубинеца взеха гейма с 25:16.

Отлични изяви имаше младият разпределител на червените Георги Манчев, който за пореден път игра вместо капитана Николай Иванов, който има проблеми с ахилеса.Сашо Попов не пусна в игра и Евгени Иванов - Пушката.

Третият гейм също бе под диктовката на ЦСКА, който бе спечелен с 25:18.

Най-резултатен в мача бе Филип Мейо с 19 точки, а по осем добавиха за ЦСКА Стоян Самунев и Ивайло Стефанов. За Левски волей младежкият национал Венци Рагин завърши с 10.  

Доста неприятен момент имаше след края на двубоя, когато все още на полета разпределителият на Левски волей Борислав Георгиев разбра, че баща му е починал и неговите съотборници му помогна да се прибере до съблекалнята.