Волейболистите на ЦСКА отпътуваха в ранния следобед за Кенджежин-Кожле, където в неделя от 16 часа в зала „Азоти” ги очаква срещата реванш от 1/2-финалите за Купата на ЦЕВ със ЗАКСА. Червените бяха напълно спокойни преди тежкото пътуване и си пожелаха нова победа с 3:0 гейма над поляците, без да се стига до златен гейм.

ВИЖТЕ КАК ТРЪГНА НА ПЪТ ЦСКА!

Александър Попов и компания отпътуваха първо по дестинацията София - Варшава, след това им предстои нов полет до Краков, а оттам с автобус ще стигнат до Кенджежин-Кожле. Градът е създаден през 1975 година и се на намира на двата бряга на река Одра. Кенджежин-Кожле е един от най-големите химически центрове в Полша.

„Не бих казал, че победата ни като домакин с 3:0 гейма е огромно предимство защото такъв е регламентът и трябва да се играе до победа. Независимо от първата среща, всичко започва отначало. В Полша ще се борим за всеки един гейм. Човек, който си поставя крайна цел не може да е сигурен в пътя си“, сподели преди заминаването за Полша старши треньорът на ЦСКА Александър Попов и допълни:

„Ще се опитаме колкото се може по-чисто, по-добре и по-бързо за завършим този мач. Хубавото на регламента е, че при неуспех имаме още един шанс - златния гейм. И в отбора на ЗАСКА има много опитни състезатели. Загумни преди 3-4 години стана най-добрият разпределител в света. Крайно време е да не се говори за опитност, а дали даден отбор е добър. Нашият тим доказва през тези две години, че е добър! Сериозни здравословни проблеми нямаме. В професионалния спорт непрекъснато има болежки, травми и микро-травми. Не бих казал, че ни предстои най-отговорния мач за сезона. Всеки един на европейска или родна сцена за нас е такъв. Отборът ни е добър със страхотни професионалисти, всеки знае за какво отделя времето и здравето си. Това е венец на усилията на много хора!”.

Първи съдия на 1/2-финала в неделя ще бъде руснакът Андрей Зенович, с помощник Тим Каабир от Норвегия. ЗАСКА пък е на четвърто място в класирането в Полша с 11 победи и 7 загуби. Себастиан Швидерски продължава лечението си на коляното и няма да играе в двубоя.