„Лукойл Нефтохимик има нужда от нов добър играч. Необходим ни е качествен волейболист на поста диагонал, за да може да защитим титлата в първенството, Купата на България, а и да се борим за призово място в Чалъндж къп”, сподели пред Гонг спортният директор на ОСК Лукойл Сашо Везенков.

Той изгледа второто поражение на бургазлии от ЦСКА снощи в зала Васил Симов и коментира, че тимът на Северин Димитров се нуждае от още едни класен играч.

„Привлякохме Миомир Красич да играе диагонал, а го пускаме като център. Не е това, което очаквахме. Ще търсим варианти за прибавим нови свежи сили в тима. Тази година шампионатът е изключително равностоен, шестте отбора имат почти равни възможности и това е предпоставка за интересни мачове, както в предстоящия турнир в зала Универсиада, така и в плейофите и битката за титлата. Ние обаче искаме и още нещо – продължаване в евротурнирите. Играчите ни сега играят по три мача на седмица” каза Везенков.

Пред Гонг Везенков потвърди, че няма да пътува до Полша да гледа на живо срещата реванш от 1/8-финалите между Ресовия Жежов и Лукойл Нефтохимик.

Бургазлии спечелиха първия мач в Бургас с 3:2 гейма, а при поражение в Жежов, ще си играе нововъведеният Златен гейм. Срещата е от 19:00 часа българско време утре. Тимът на националите Иван Станев и Николай Николов заминава днес за Полша.

„Имаме сили да бием Ресовия! Поляците със сигурност могат да бъдат победени, отиваме за това. Искаме да продължим напред в турнира, без знамение дали е по-силен или по-слаб”, обяви центърът на Лукойл Нефтохимик и националния тим Николай Николов.

Той бе разочарован от допуснатите две поредни загуби от ЦСКА в последния кръг на редовния сезон на Национална волейболна лига. Тимът му остана на трето място в класирането и заминава именно след две поражения за евромача си.

„Ще се мотивираме с факта, че излизаме срещу силен противник. Вече един път успяхме, можем и втори път, нищо, че сме гости. Със сигурност, обаче ако покажем такава игра, както срещу ЦСКА, няма да успеем. И да имаме разговори с ръководството ни, те са спокойни, няма нито викове, нито крясъци. Мисля, че и занапред няма да има повишаване на тона.”

„Едва ли някой е очарован от втория ни мач и загубата от червените. И аз вече не мога да си обясня какво става. В София направихме два уникално слаби мача. Очаквах след силния ни мач с поляците в Бургас ще направим силни двубои и с ЦСКА тук, но все едно излязоха два различни отбора. След като се занимаваме със спорт, знаем, че умора винаги ще има. Не би трябвало това да ни е оправданието. Загубихме на два пъти от ЦСКА защото играхме доста по-слабо”, допълни Ники Николов.

Той и съотборниците му не се прибираха до Бургас, а останаха в София до отпътуването си за Полша.