Директорът на ОСК Лукойл Сашо Везенков бе много развълнуван след като Лукойл Нефтохимик успя да детронира Левски Сиконко и да триумфира с титлата в мъжкото ни волейболно първенство. „Развълнуван съм, да станеш шампион във волейбола за три години, не е малко,” бяха първите думи на Везенков.

„Силите се изравниха, след като Левски продаде най-добрите и се подмлади състава им. Получи се някакво подценяване и както виждате, вече сме шампиони,” допълни той.

Президентът на Лукойл България Валентин Златев също ще се присъедини към празненствата за титлата в Бургас.

Везенков продължи: „Трябва да благодаря на всички, които си повярваха, че може да станем шампиони. Вървим стъпка по стъпка и се надявам, че следващият носител на Купата ще се казва Лукойл. Фаворити сме, Купата е в Бургас. По-голямата цел е постигната, оттук нататък, каквото стане.”

Относно евроучастието, което може да получат шампионите, Везенков сподели: „Ако България получи покана за участие в Шампионската лига, и тази квота е за отбора – шампион – Лукойл Нефтохимик ще участва.”

Мнението на играчите:

Николай Николов: „Жив съм, но не знам къде се намирам в момента. Не мога да го опиша, много ми е сладко.”

Петър Христов: „Радвам се, че след толкова тежки мачове, най-накрая станахме шампиони. Повярвахме си и станахме! Гледаме напред и само напред!”