Странни неща се случват през последните седмици по волейболната ос България – Италия.

След като методи Ананиев не успя до момента да дебютира официално за Монтекиари, сега тимът депозира писмо в Левски Сиконко, с което иска договорът да бъде прекратен и да не плащат за лечението на българина, който трябва да се оперира. В същото време обаче от Монтекиари искат да вземат Тодор Алексиев, които къса взаимоотношения с Корилиано, заради непреведени траншове по договор към сините.

„Хулио Веласко контузи Методи Ананиев! Това стана три дни, след като играчът отиде в Италия и специалистът го контузи с разтягания на рамото. Той е виновен, Методи отиде здрав”, отговорно обяви националният треньор на България по волейбол и наставник на Левски Сиконко Мартин Стоев.

Куриозно обаче е, че самият Хулио Веласко сега иска да привлече Тодор Алексиев. „Вие луди ли сте?!” - бил отговорът на Стоев.

„Отношението на Монтекиари към Методи Ананиев е некоректно. Нямат желание да го лекуват, бил се контузил преди да замине, а това не е вярно. Той отиде без здравословен проблем при тях, след като би Бразилия. Има обаче договор, който трябва да се спазва. Италианците искат да разтрогнат контракта с Левски Сиконко. Ние обаче няма до го позволим и те ще си платят. Няма да оставим нещата така. На Ананиев трябва да се направи артроскопия. При разтрогването на договора, от Монтекиари трябва да платят 100% от сумата по договора, но развитие на ситуацията ще има тези дни. Вчера изпратиха в клуба ни писмо за късане на договора. Аз му казах на Методи да стои там и да не мърда. Тимът на Веласко не го желае повече. Ще си го върнем, но лечение ще има. Финансовите параметри ще ги доуточняваме на клубно ниво. Лично според мен, лечението на Методи Ананиев няма да е сложно и два месеца след артроскопията ще почне да играе волейбол. Може и да се оправи до месец май за Световната лига”, коментира контузията и случващото се Стоев.

По казуса Тодор Алексиев, Стоев потвърди, че националът няма да се връща в Корилиано, а ще играе или в Олимпиакос, или в друг италиански тим.

„Тошко тренира с Левски Сиконко сега, в Корилиано няма пари и затова ще приемем някоя от другите оферти. Ще разтрогнем договора по тяхна вина. Ще анулираме договора и по съдебен път ще си търсим парите. До 16-ти декември трябва Алексиев да подпише с Олимпиакос, защото до тогава е срокът. Ако не стане, имаме време до 18 януари да отида в друг италиански клуб. Последната опция е да остане в Левски Сиконко”, поясни треньорът Стоев.

Наставникът на вицешампионите от Левски Сиконко Мартин Стоев не пропусна и темата за родното първенство. На въпрос как ще коментира старта с две поражения на сините от Пирин във втората фаза на Национална волейболна лига, Стоев заяви: „Може да станем и с четири загуби! Неделя и понеделник играем със шампионите ЛукОйл Нефтохимик. Ще работим, пък и ще напреднем. По-лошо не може да бъде. До плейофите ще бъдем различен отбор. Искам обаче да кажа, че съдийството е под всякаква критика! Само в България има такова, никъде другаде. Реферите ни са много зле. У нас само на топниво е Константин Тюфекчиев. Казах на изпълнителния директор на БФВ Станислав Николов да образоват съдиите ни”, критично обяви Мартин Стоев.