Президентът на Международната федерация по волейбол Вей Цзинчжун идва в България. Китаецът ще направи първото си официално посещение от 10 до 13 юли във Варна, когато националите имат мачове с Куба от Световната лига. Босът на волейбола е приел поканата на Данчо Лазаров заради честването „60 години от влизането на България в FIVB”.

Това бе обявено по време на УС на БФВолейбол в Казанлък днес. Там се събраха и заседаваха шефовете на централата и членовете на УС. Двамата мениджъри на националните ни отбори мъже и жени Евгени Генчев и Валентин Помаков докладваха за случващото се с тимовете ни преди началото на сезона.

На 22 май в Разлог пък ще бъде направена първа копка на нова спортна зала с 5 хиляди места. От 23 до 24-ти пък в комплекс Катарино ще се проведат европейски семинари – на европейските съдии и комисията за анти-допинг на CEV. Тогава на едно место ще се съберат най-добрите и изявени рефери от цяла Европа и лекарите на всички национални селекции от Стария континент.

УС гласува и новите треньори на националните отбори девойки и младежи. Това са съответно Стоян Гунчев и Петър Христов.

Кметът на Казанлък Стефан Дамянов, който заедно с Лазаров инициираха заседанието да е в този град, обяви пред УС, обяви предложението на Община Казанлък и гл. архитект Николай Николов в града на розите да бъде изградена национална база на националите под формата на зала и хотел. За целта кметът предоставя земя. След заседанието ръководството направи оглед на въпросния терен до стадиона в Казанлък

Шефът на съдийската комисия към БФВ Константин Тюфекчиев предложи при намиране на спонсори върху екипите на родните рефери да бъдат поставени рекламни надписи. Това бе подкрепено от голяма част от членовете на УС.